Ingredienser:
250 g. magarine
2 dl. sødmælk
50 g. gær
2 æg
100 g. sukker
Fyld (remonce):
250 g. margarine
2 spsk. mel
100 g. groft hakkede nødder
5 spsk. Dissarono Amaretto mandellikør
10 knuste makroner
Fremgangsmåde:
Smelt magarinen i en gryde og kom mælken i – når mælken er lunken kommes den i en røreskål og gær, æg og sukker røres grundigt sammen. Til sidst røres mel i, til dejen er tilpas og den sættes til hævning et lunt sted i mindst en times tid.
Imens laves fyldet – smelt magarinen og bland sukker og mel i og rør det grundigt rundt. Nu står blandingen og køler ned mens dejen hæver. Når dejen er hævet færdig røres nødder og mandellikør i fyldet – så er det klar.
Æltes dejen sammen efter hævningen, og deles i 2 klumper. Rul en klump ud i ca. 40 x 30 cm. Kom 1/2 af fyldet på og fold som på billedet.
Sæt nu de 2 kringler til efterhævning. Efter 30 minutter pensles kringlerne med æg og drysses med perlesukker og fint hakkede nødder. Bag nu i ca. 25 minutter ved 175 grader.
Se også min opskrift -Kringle II – den er lavet af en dej uden så meget margarine, og er derfor noget lettere i det.