Kringle med nødder og mandellikør ( 2 stk. )

Ingredienser:

600 g. mel

250 g. magarine

2 dl. sødmælk

50 g.  gær

2 æg

100 g. sukker

Fyld (remonce):

250 g. sukker

250 g.  margarine

2  spsk. mel

100 g. groft  hakkede nødder

5 spsk.  Dissarono Amaretto mandellikør

10 knuste makroner

Fremgangsmåde:

Smelt magarinen i en gryde og kom mælken i – når mælken er lunken kommes den i en røreskål og gær, æg og sukker røres grundigt sammen. Til sidst røres mel i, til dejen er tilpas og den sættes til hævning et lunt sted i mindst en times tid.

Imens laves fyldet – smelt magarinen og bland sukker og mel  i og rør det grundigt rundt.  Nu står blandingen og køler ned mens dejen hæver. Når dejen er hævet færdig røres nødder og mandellikør i fyldet – så er det klar.

Æltes dejen sammen efter hævningen, og deles i 2 klumper. Rul en klump ud i  ca. 40 x 30 cm. Kom 1/2 af fyldet på og fold som på billedet.

Sæt nu de 2 kringler til efterhævning. Efter 30 minutter pensles kringlerne med æg og drysses med perlesukker og fint hakkede nødder. Bag nu i ca. 25 minutter ved 175 grader.

Se også min opskrift -Kringle II – den er lavet af en dej uden så meget margarine, og er derfor noget lettere i det.

Udgivet i Bageopskrifter. Bogmærk denne opskrift.

Kommentarer lukket.