Denne isdessert har jeg lært at lave af min svigerinde – hun har lavet den til alle vores børns konfirmationer og den er bare god. En rigtig lækker vanilie-flødeis med masser af chokoladestykker i, og så på en skøn mandelbund.
Ingedienser: Stor portion til fest (5 springforme med is)
Bund:
15 æggehvider
600 g. sukker
600 g. mandler (hakkede med skal)
Is:
4 liter fløde
1 dåse vaniliesukker
20 æggeblommer
150 g. sukker
1 kg. hakket hvid chokolade
Fremgangsmåde:
Pisk æggehviderne helt stive og pisk så sukker i. Vend til sidst de hakkede mandler i og fordel æggemassen i de 5 springforme. Husk at drysse rasp på bunden af de smurte springforme, så mandelbunden ikke sidder fast efter bagningen.
Bag nu i ca 20 min. ved 180 grader.
Til isblandingen piskes fløden helt stiv. Sukker og vaniliesukker piskes med æggeblommer (pasturiserede) og vendes i flødeskummet. Til sidst vendes det hakkede hvide chokolade i og is-massen fordeles nu ovenpå mandelbundene i springformene.
Sæt i fryser og glæd dig til at spise dem. Pynt evt med kandiserede violer eller sølvkugler på toppen, når de er frosset.