Bolcheopskrifter

Til de følgende opskrifter til fremstilling af 500 g. bolcher anvendes 375 g. sukker, 125 g. glucose(druesukker) og  ca. 2 dl. vand.
Når du har øvet dig med denne mængde, kan du bare gange mængderne i opskrifterne op.
Der skal dog ikke dobbelt så meget vand i en dobbelt opskrift – det skal bare være så sukkermassen er våd.

Til at måle mængderne af, kan man købe en engangssprøjte på apoteket eller en plastik pipette hos Urtegaarden.dk

  • Kongen af Danmark: 2 ml. anis olie og 2 ml. rød farve (evt. hjemmelavet rødbedefarve)
  • Altea bolcher: 2 ml. bergamotte olie og 2 ml. orange farve
  • Appelsinbolcher: 3-4 ml. appelsinolie og 3 ml. orange farve
  • Pebermyntebolcher: 2 ml. pebermyntebolcher. den hvide farve kan man opnå ved at trække i bolchemassen – trække og samle – mange gange. Derved æltes små luftbobler ind i massen og det gor den mere hvid. For en helt kridhvid farve anvendes titandoxid
  • Lakridsbolcher: ca. 30 gram lakridspulver fordeles over massen og æltes ind – ellers som andre bolcher
  • Salmiak bolcher: som lakridsbolcher men med 1 – 2 tsk. salmiakpulver i lakridspulveret
  • Eucalyptusbolcher: 2 ml. eucalyptusolie og 2 ml. grøn farve

Hos www.urtegaarden.dk/, www.bolsjekogeriet.dk eller bolsjeriet.dk, kan man få en masse andre smage, farver og spændende opskrifter. Ellers er man velkommen til at sende mig en mail  for gode råd. Send via kontakt på forsiden.

Foto: Knud Nielsen, Risskov

Udgivet i Slik - Bolcheopskrifter. Bogmærk denne opskrift.

Kommentarer lukket.