Fremgangsmåde til bolchefremstilling

 

 

Man blander sukker og druesukker med vand i gryden (se mængder under ”opskrifter”) og bringer massen i kog.

 Sæt termometeret i og lad koge for fuldt blus – nu skal vandet bare fordampe.

 

Sålænge der er vand i massen vil kogetemperaturen ligge på ca. 110 grader, men når det sidste vand er kogt væk stiger temperaturen.  

Når den nåer 160 grader hældes bolchemassen ud på pladen.

 

 

 

   

  

Farve og smagsstof hældes på og røres i med en gaffel.

 

 

  

 

  

Når massen er så kold at kanterne stivner kan man folde ind over midten.

 

    

 

 

 

Man folder til massen er blevet så kold, at man kan røre med handsker uden at det klistrer fast på.     

Så ælter man til man har en jævn og ensartet masse som er så kold, at de bolcher man klipper kan holde formen.

 

 

 

Første gang må man eksperimentere lidt, med hvornår den er klippeklar.

 

 

Når bolcherne er helt kolde hældes de i en pose eller på et glas, som lukkes lufttæt – bolcher begynder let at klistre, hvis de ligger ude i luften.

 

Læs videre under “bolcheopskrifter”

Foto: Knud Nielsen, Risskov
Udgivet i Slik - Bolcheopskrifter. Bogmærk denne opskrift.

Kommentarer lukket.