En skøn tærte, som jeg aldrig når at blive træt af. Især da den jo kun kan bages, mens man kan få friske jordbær.
Ingredienser:
Tærtebunde:
250 g. mel
100 g. sukker
1 tsk. vaniliesukker
125 g. margarine
1 æg
Mazarinfyld:
200 g. marcipan
150 g. smør
2 æg
ca. 50 g. mel
150 g. sukker
Toppen:
1 plade mørk chokolade
1/2 piskefløde
kagecreme af 1/2 liter mælk
1 - 2 bakker jordbær (eller lignende bær)
Fremgangsmåde:
Tag margarinen ud af køleskabet og lad den få stuetemperatur. Kom den i en skål med mel, sukker og vaniliesukker og rør sammen. Når margarinen er godt blandet med melet kommes ægget i og dejen samles. Hvis den er for tør kommes en smule vand i.
Rul dejen ud i 2-5 mm. tykkelse og kom den i de smurte tærteforme.
Forbag tærtebundene i ca. 10 minutter ved 180 grader.
Rør ingredienserne til mazarinfyldet grundigt sammen og hæld fyldet i de forbagte bunde. Bag ca. 15 minutter ved 170 grader til mazarinfyldet er blevet pænt gyldent og fast.
Når tærterne er kølet af pensles de med den smeltede chokolade (se under bagetips). Pisk fløden og bland med kagecremen. Fordel ovenpå chokoladen og pynt med halve jordbær.