En dejlig frisk tærte som sagtens kan stå et par dage i køleskab uden at blive kedelig. Man kan også bruge andre bær end hindbær.
Ingredienser:
250 g. mel
100 g. sukker
1 tsk. vanillesukker
125 g. margarine
1 æg
Fyld:
250 g. frosne eller hindbær
100 g. sukker
1 æg
1 æggeblomme
Fremgangsmåde:
Tag margarinen ud af køleskabet og lad den få stuetemperatur. Kom den i en skål med mel, sukker og vanillesukker og rør sammen. Når margarinen er godt blandet med melet, kommes ægget i og dejen samles. Hvis den er for tør kommes en smule vand i.
Rul halvdelen dejen ud i 2-5 mm. tykkelse og kom den i en smurt tærteform.
Forbag tærtebunden i 10 minutter ved 170 grader.
Pisk sukker, æg og fløde sammen til et der let og luftigt. Vend forsigtigt hindbærrene i, så de ikke smatter ud, og hæld fyldet i den forbagte tærte som på billedet.
Rul resten af dejen ud til et låg, læg låget over hindbærfyldet og pres kanterne sammen med tærtebunden, så fyldet ikke løber ud under bagningen.
Pensl med æg og drys mandelflager over. Bag i ca. 20 minutter ved 180 grader.
Når tærten er færdigbagt, skal den køle af et par timer inden den serveres, så fyldet får tid til at stivne.
Server evt. med flødeskum.