Chokolademuffins, 60 stk.

De her muffins er meget hurtige at lave og de smager rigtig godt. Man kan evt. komme chokoladestykker, i hvis der skal kræses lidt ekstra.

Ingredienser:

1200 g. mel

6 tsk. bagepulver

1 kg. sukker

250 g. kakao

6 tsk. vanilliesukker

5 æg

1/2 liter appelsinjuice

1/2 liter creme fraiche

300 g. flydende margarine eller olie

Fremgangsmåde:

Pisk sukker, vaniliesukker og æg godt sammen. Tilsæt juice, creme fraiche og olie og rør igen godt sammen.

Bland mel, bagepulver, vanilliesukker og kakao og tilsæt dejen – rør sammen, men ikke for længe, bare til den er ensartet.

Hæld den færdige dej i en sprøjtepose eller alm. plastpose og “sprøjt” dejen ud i muffinsformene. Fyld formene 2/3 op.

Bages ca. 20 minutter ved 180 grader. Stik en tynd kniv i og se om der hænger dej fast når den tages op. De er færdige hvis der ikke hænger dej fast – samme metode bruge også til andre rørekager.

Hos Kunst & Køkkentøj i Århus og København kan man købe de helt rigtige engangs sprøjteposer til formålet. Se billedet. Hvis man bruger alm. muffinsforme fra Føtex, kan der godt blive 60 af portionen, men jeg har købt nogle store forme hos Århus Isenkram -igen se billedet – og så bliver der 45.

Når de er afkølede får de en lille top glasur.

Udgivet i Opskrifter til mange. Bogmærk denne opskrift.

Kommentarer lukket.