Små frokostboller med tomat, 80 stk.

Disse boller med tomat får en flot farve og er rigtig gode som tilbehør til mange retter, i stedet for et stykke flütes.

Ingredienser:

200 g. fuldskorns hvedemel

ca. 2 kg. hvedemel

1 spsk. salt

4 æg

300 g. margarine

3 pk. gær

2 dåser flåede eller hakkede tomater

1/2 liter vand

Fremgangsmåde:

Smelt margarinen i en gryde og tilsæt vand samt de flåede tomater (jeg findeler med stavblender først) – når blandingen er lunken,  hældes den i en røreskål sammen med salt, æg, fuldkornshvedemel og gær.

Rør godt så gæren bliver opløst, og tilsæt resten af melet og ælt igennem. Jeg bruger røremaskine og lader den køre ca. 5 minutter.

Man kan sagtens komme mere tomat i, bare man reducerer vandmængden tilsvarende.

Sæt til hævning i en times tid .  Når dejen er hævet slåes den ned og ca. 80 små boller formes.

Pensl med æg – man kan samtidig drysse med oregano og/eller Læsøsalt - efterhæv en halv time eller i ovn (se tips til bagning). Bag i 10-15 .

Jeg bruger dem som tilbehør til f.eks. en salatbuffet eller på et frokostbord. 

Udgivet i Opskrifter til mange. Bogmærk denne opskrift.

Kommentarer lukket.