Lækker rørekage med æblestykker og kanelsukker, til ca. 40 stykker.
1/3 af opskriften passer til 1 stor springform.
Ingredienser:
500 g. margarine
1 kg. sukker
15 æg
ca. 1 kg. mel
6 tsk. bagepulver
10 tsk. vaniliesukker
2 kg. aromatiske æbler f.eks. Ingrid Marie
drys af 6 spsk. kanel i 100 g. sukker
Fremgangsmåde:
Pisk sukker og æg til en luftig masse. Lun margarinen og kom i æggemassen sammen med olie. Pisk igen til massen er lys og luftig. Kom mel, bagepulver og vaniliesukker i og rør dejen sammen.
Skræl æblerne og skær ud i både.
Til denne portion har jeg brugt en stor bradepande (gastronorm) som form. Den fores med bagepapir og der lægges æblestykker i bunden som på billedet. Ellers kan man bruge 4 springforme.
Dejen kommes over og resten af æblerne lægges på. Drys med kanelsukker og evt. ca. 100 g. mandel- eller nøddeflager. Det er fint at mase æblerne godt ned i dejen.
Bages ved 175 grader i 1 til 1 1/2 time. Da bagetiden er lang kan overfladen let få for meget – jeg dækkede overfladen med sølvpapir efter den halve bagetid.