Kage med æbler og kanelsukker

Lækker rørekage med æblestykker og kanelsukker, til ca. 40 stykker.

1/3 af opskriften passer til 1 stor springform.

Ingredienser:

500 g. margarine

300 g. olie

1 kg. sukker

15 æg

ca. 1 kg. mel

6 tsk. bagepulver

10 tsk. vaniliesukker

2 kg. aromatiske æbler f.eks. Ingrid Marie

drys af 6 spsk. kanel i 100 g. sukker

Fremgangsmåde:

Pisk sukker og æg til en luftig masse. Lun margarinen og kom i æggemassen sammen med olie. Pisk igen til massen er lys og luftig. Kom mel, bagepulver og vaniliesukker i og rør dejen sammen.

Skræl æblerne og skær ud i både.

Til denne portion har jeg brugt en stor bradepande (gastronorm) som form. Den fores med bagepapir og der lægges æblestykker i bunden som på billedet. Ellers kan man bruge 4 springforme.

 Dejen kommes over og resten af æblerne lægges på. Drys med kanelsukker og evt. ca. 100 g. mandel- eller nøddeflager. Det er fint at mase æblerne  godt ned i dejen.

Bages ved 175 grader i  1 til 1 1/2 time. Da bagetiden er lang kan overfladen let få for meget – jeg dækkede overfladen med sølvpapir efter den halve bagetid.

Udgivet i Bageopskrifter, Opskrifter til mange. Bogmærk denne opskrift.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>