Klejner, 40 stk.

Julens bedste klejner – med citron

Indgredienser:

200 g. sukker

3 æg

100 g. margarine

1 ts. kardemomme

revet skal af 3 øko. citroner – færre hvis man ikke er glad for citronsmagen

saft fra de to af citronerne

ca. 450 g. mel

Fremgangsmåde:

Pisk æg og sukker godt, og tilsæt citronskal og -saft, kardemomme, margarinen og mel og ælt dejen godt igennem.

Lad den stå mindst en time i køleskab og rul ud i en tykkelse på 2 -3 mm.

Brug nu en klejnespore til at udskære til klejner som på billedet ovenfor.

Varm en liter fedtstof – de fleste opskrifter bruger palmin eller svinefedt, men jeg plejer at bruge olie som f.eks. solsikkeolie. Det gør klejnerne mere bløde og lækre når de har ligget et par dage.

Når olien er varm (syder omkring enden af en tændstik) kommes klejnerne i som på billedet. Tilpas nu temperaturen så klejnerne får ca. 1 minut på hver side.

Bagefter drypper de af på en bagerist.

 

 

Udgivet i Bageopskrifter. Bogmærk denne opskrift.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>