Julens bedste klejner – med citron
Indgredienser:
3 æg
100 g. margarine
1 ts. kardemomme
revet skal af 3 øko. citroner – færre hvis man ikke er glad for citronsmagen
saft fra de to af citronerne
ca. 450 g. mel
Fremgangsmåde:
Pisk æg og sukker godt, og tilsæt citronskal og -saft, kardemomme, margarinen og mel og ælt dejen godt igennem.
Lad den stå mindst en time i køleskab og rul ud i en tykkelse på 2 -3 mm.
Brug nu en klejnespore til at udskære til klejner som på billedet ovenfor.
Varm en liter fedtstof – de fleste opskrifter bruger palmin eller svinefedt, men jeg plejer at bruge olie som f.eks. solsikkeolie. Det gør klejnerne mere bløde og lækre når de har ligget et par dage.
Når olien er varm (syder omkring enden af en tændstik) kommes klejnerne i som på billedet. Tilpas nu temperaturen så klejnerne får ca. 1 minut på hver side.
Bagefter drypper de af på en bagerist.