Dejlig frisk tærte – også andre bær kan bruges
Ingredienser:
ca. 350 g. mel
200 g. margarine
2 tsk. vanillesukker
1 – 2 æg
150 g. sukker
Tærtefyld: ca. 4 – 500 g. hindbær, ca. 150 g. sukker samt 75 g. kartoffelmel.
Fremgangsmåde:
Tag margarinen ud af køleskabet og lad den få stuetemperatur. Kom den en skål med mel, sukker og vanillesukker og rør sammen. Når margarinen er godt blandet med melet, kommes ægget i og dejen samles. Sæt til afkøling i køleskab i et par timer.
Rul 3/4 af dejen ud, så den passer til tærteformen (opskriften her er beregnet til en stor tærteform). Bag tærtebunden i 15 minutter ved 200 grader. Mens den bager blandes de optøede bær med sukker og kartoffelmel.
Bærblandingen fordeles nu på den forbagte tærtebund, og det resterende dej bruges til at lave dejstrimler som lægges over som pynt. Pensl dejstrimlerne med æg og drys evt. mandelflager over.
Bag i ca. 15 minutter ved 200 grader eller til dejstrimlerne er bagt gyldne.
Lad tærten køle af og server med creme fraiche eller flødeskum