Tærter med bær, 6 – 8 stk.

Disse tærter smager rigtig godt med blåbær eller hindbær.

Ingredienser:

ca. 1,5 kg. mel

800 g. smør eller margarine

3 spsk. vaniliesukker

600 g. sukker

5 æg

Fyld:  400 g. bær blandet med 100 g. sukker og 50 g. kartoffelmel pr. tærte.

Tærtebundene fyldes med bær og pyntes med "dej pølser"

Fremgangsmåde:

Lun smør og blande grundigt med resten af ingredienserne. Lad dejen stå og hvile i køleskab et par timer inden brug.

Del dejen i 10 dele og rul ud så de passer til  de 6-8  tærteforme (det resterende dej skal bruges til at pynte tærtene).

Prik nu tærtebundene med en gaffel og bag til de er lysebrune ved 200 grader, det varer ca. 10 – 15 minutter.

Bland de optøede bær med sukker og kartoffelmel og kom i de nu forbagte tærter. Rul

5 af de færdige tærter

dejstrimler ud af den resterende dej og pynt med dem som på billedet. Drys tilsidst med nødde- eller mandelflager og bag ca. 30 minutter ved 200 grader (til “dejstrimlerne” ovenpå er gyldne)

Server med creme fraiche eller flødeskum.

Udgivet i Bageopskrifter, Opskrifter til mange. Bogmærk denne opskrift.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>