Disse tærter smager rigtig godt med blåbær eller hindbær.
Ingredienser:
ca. 1,5 kg. mel
800 g. smør eller margarine
3 spsk. vaniliesukker
600 g. sukker
5 æg
Fyld: 400 g. bær blandet med 100 g. sukker og 50 g. kartoffelmel pr. tærte.
Fremgangsmåde:
Lun smør og blande grundigt med resten af ingredienserne. Lad dejen stå og hvile i køleskab et par timer inden brug.
Del dejen i 10 dele og rul ud så de passer til de 6-8 tærteforme (det resterende dej skal bruges til at pynte tærtene).
Prik nu tærtebundene med en gaffel og bag til de er lysebrune ved 200 grader, det varer ca. 10 – 15 minutter.
Bland de optøede bær med sukker og kartoffelmel og kom i de nu forbagte tærter. Rul
dejstrimler ud af den resterende dej og pynt med dem som på billedet. Drys tilsidst med nødde- eller mandelflager og bag ca. 30 minutter ved 200 grader (til “dejstrimlerne” ovenpå er gyldne)
Server med creme fraiche eller flødeskum.