Luksus æblekage med nødder og chokolade
Ingredienser:
ca. 6-10 æbler kogt med skræl ( se mængden på billedet)
ca. 150 g. rasp
100 g. sukker
100 g. hakkede nødder
100 g. knuste makroner
4 dl. piskefløde
et drys chokoladespåner
Fremgangsmåde:
Fjern kernehus og stilk fra æblerne og skær dem i stykker. Kom i en gryde og kog med ca. 1 dl. vand og ca. en kop sukker.
Kog til æblerne er kogt godt ud. Smag efter om der er nok sukker i – ellers tilsæt mere – og sæt til afkøling.
Kom sukker, rasp og nødder på en tør stegepande og rist sammen til sukkeret begynder at smelte – rør så massen ikke brænder på – når blandingen har taget lidt farve, tages panden af ilden og sættes til afkøling.
Efter afkøling kommes ca. 1/4 af æblerne i en skål, derpå lægges ca. 1/4 af raspmassen og ca. 1/4 af de knuste makroner. Så lægges resten af æblerne på og derpå resten af raspmassen og makronerne.
Tilsidst kommes flødeskum, af de 4 dl. piskefløde, på og der pyntes med chokoladespåner.
Sæt den færdige æblekage i køleskab - gerne til dagen efter.