Gammeldags ret – men den holder
Ingredienser:
2,5 kg gule ærter
4 kg. ben
4 kg letsaltet flæsk
4 kg. medister
4 kg. kartofler i tern.
10 porer
1 kg. persillerod
4 kg. gulerødder
1 kg. løg
Fremgangsmåde:
4 kg. ben koges i ca. 2-3 l. vand
Løg, persillerod, porrer og gulerødderne koges med kødet.
Kog ben til kødet “falder af” (ca, 2 timer). Tag benene op og si suppen.
Kog flæsket i 2 timer i et par liter vand – det sidste kvarter kommes medisteren ved.
2,5 kg ærter evt. udblødte – koges med suppen fra benene suppleret med vand til 5 l. Tilsæt kartoflerne og kog i ca. en time til de er møre.
Retten er færdig nu, men bliver bedre hvis den får lov at stå og trække. Bare temperaturen ikke kommer under 60 grader.
Serveres med flæsk i skiver og medister stykker. Evt. rugbrødssnitter til.