Gule ærter med flæsk og medister, 50 stk.

Gammeldags ret – men den holder

Ingredienser:

Alle ingredienser - klar til gule ærter

2,5 kg gule ærter

4 kg. ben

4 kg letsaltet flæsk

4 kg. medister

4 kg. kartofler i tern.

10 porer

1 kg. persillerod

4 kg. gulerødder

1 kg. løg

Fremgangsmåde:

Suppen koges

4 kg. ben koges i ca. 2-3 l. vand

Løg, persillerod, porrer og gulerødderne koges med kødet.

Kog ben til kødet “falder af” (ca, 2 timer). Tag benene op og si suppen.

Kog flæsket i 2 timer i et par liter vand – det sidste kvarter kommes medisteren ved.

2,5 kg ærter evt. udblødte –  koges med suppen fra benene suppleret  med vand til 5 l. Tilsæt kartoflerne og kog i  ca. en time til de er møre.


Så er der serveret


Retten er færdig nu, men bliver bedre hvis den får lov at stå og trække. Bare temperaturen ikke kommer under 60 grader.

Serveres med flæsk i skiver og medister stykker. Evt. rugbrødssnitter til.



Udgivet i Opskrifter til mange. Bogmærk denne opskrift.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>