Gammeldags dessert – frisk og lækker
Ingredienser:
10 blade husblas
75 g. nødder
75 g. sukker
2 tsk. vaniliesukker
2 past. æggeblommer
5 dl. kærnemælk
5 dl. piskefløde
Fremgangsmåde:
Læg husblasbladene i en skål koldt vand og lad udbløde i ca. 10 minutter.
Rist nødderne på en tør panden (som på billedet), og sæt dem til afkøling.
Opvarm 1 dl. af piskefløden i en kasserolle til lidt mere end lunkent, og kom de udblødte husblasblade i og rør til de bliver opløst.
Pisk resten af fløden godt stiv.
Pisk æggeblommen med sukker og vanilliesukker og rør sammen med kærnemælken.
Bland nu kærnemælksblandingen, den piskede fløde og husblasblandingen og rør til sidst de ristede nødder i.
Kom i en serveringsskål og sæt i køleskab til afkøling.
Jeg serverede med frosne hindbær som jeg havde kogt med sukker og afkølet.
Man kunne også bruge kirsebærsauce hvis der er blevet noget til overs fra jul.