Kærnemælksfromage med ristede nødder

Gammeldags dessert – frisk og lækker

Ingredienser:

Hakkede nødder ristes på en tør pande

10 blade husblas

75 g. nødder

75 g. sukker

2 tsk. vaniliesukker

2 past. æggeblommer

5 dl. kærnemælk

5 dl. piskefløde
Fremgangsmåde:

Alle ingredienser klar til at blande

Læg husblasbladene i en skål koldt vand og lad udbløde i ca. 10 minutter.

Rist nødderne på en tør panden (som på billedet), og sæt dem til afkøling.

Opvarm 1 dl. af piskefløden i en kasserolle til lidt mere end lunkent, og kom de udblødte husblasblade i og rør til de bliver opløst.

Pisk resten af fløden godt stiv.

Pisk æggeblommen med sukker og vanilliesukker og rør sammen med kærnemælken.

Bland nu kærnemælksblandingen, den piskede fløde og husblasblandingen og rør til sidst de ristede nødder i.

Kom i en serveringsskål og sæt i køleskab til afkøling.

Færdig og klar til servering med f.eks. hindbær

Jeg serverede med frosne hindbær som jeg havde kogt med sukker og afkølet.

Man kunne også bruge kirsebærsauce hvis der er blevet noget til overs fra jul.

Udgivet i Dessertopskrifter. Bogmærk denne opskrift.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>