Lækker fiskeret med sej eller kuller.
Ingredienser:
1 kg. sejfilet – evt. kuller
1 kg. bredbladet spinat (frosset) – man kan nøjes med mindre, men jeg er meget glad for spinat
saft fra 1 citron
4 fed hvidløg
ca. 2 tsk. salt
1/2 tsk. peber
Ostesauce:
2 rødløg
1 tsk. timian
4 dl. piskefløde
2 dl. hvidvin
3 æggeblommer
150 g. revet ost
1 tsk. salt (smag til med salt)
2 tsk. sukker
1 tsk. peberblanding (f.eks. Santa Maria peberblanding – Superbest eller Føtex)
Fremgangsmåde:
Tø spinaten op og pres det meste vand ud – kom i en gryde med citronsaften, salt og peber og de knuste hvidløg og varm igennem.
Læg derefter halvdelen af spinatblandingen i bunden af et fad og læg sejfileterne ovenpå. Læg resten af spinaten ovenpå.
Sauce:
Hak løgene og steg i lidt smør i en gryde i et par minutter – kom timian, hvidvin og fløde i og kog i 5 minutter.
Lav en smørbolle af 2 spsk. blødt smør rørt sammen med 1 stor spsk. mel. Kom ”smørbollen” i løgblandingen og kog op.
Tag så saucen af komfuret og kom æggeblommerne i når det er holdt op med at koge – et ad gangen og under omrøring – og tilsidst røres den revne ost i.
Hæld nu saucen over fisk/spinaten og sæt i ovn ved 170 grader i ca. 20 minutter.
Jeg serverede med kartofler og gulerodsstave og lidt persilledrys.