Lækker gammeldags æblekage med hjemmelavet rasp.
Ingredienser:
2 tsk. vaniliesukker
1/2 kop sukker
1 kop vands
Æblekage rasp
75 g. tvebakker
1/2 kop sukker
50 g. margarine.
1/2 l. piskefløde
lidt chokolade – revet eller som spåner
Fremgangsmåde:
Skræl æblerne og skær i mindre stykker. Kog med vand og sukker til æblerne er møre – et kvarters tid. Smag til om der skal mere sukker i hvis det er meget sure æbler.
Sæt æblemosen til afkøling mens raspen laves.
Knus tvebakkerne i en pose med en kagerulle og rist på panden med sukker og margarine til blandingen bliver gylden (som på billedet). Husk at røre hele tiden så det ikke brænder på.
Når æblemosen og raspen er blevet afkølet. lægges et lag æblemos i en skål – derover et lag rasp – så æblemos og rasp igen. Slut af med flødeskum og pynt med chokoladespåner.
Ikke noget bedere end en dejlig kold efterårs Æblekage. Den ser rigtig flot ud