Lækker lasagne – god ret at have stående når spisetiden ikke er helt fast
Ingredienser:
3 kg. oksefars
2 l. vand
1 kg. gulerødder
1 selleri hoved
5 fed hvidløg
6 boullionterninger, 3 grøntsags- og 3 oksekød
9 ds. hakket tomat med oregano og basilikum
1000 g. lasagneplader
3 spsk. oregano
1 spsk. timian (tørret)
1 tsk. chilipulver eller flager
Bechamelsovs
ca. 700 g. ost (jeg brugte emmentaler)
1,5 liter mælk
2 tsk. peber (Santa Marie pebermix er god her)
2 tsk. salt
Salat
1 – 2 spidskål
2 bakker salat evt. babysalat (200 g.)
5 tomater skåret i både
5 forårsløg skåret i små stykker (det grønne med)
3 rød peber
1 ds. majs
Fremgangsmåde:
Brun førstkødet og tilsæt resten af ingredienserne. Sellerihovedet skrælles og rives på et rivejern, også gulerødderne rives fint og løgene hakkes.
Kog igennem et kvarters tid og smag til med salt og peber.
Imens laves bechamelsaucen – kog mælken op og tilsæt revet ost og krydderier – når osten er smeltet i den varme mælk er bechamel saucen klar.
Hæld lasagnen ud i 2 bradepander (jeg brugte gastronormer), så der ligger skiftevis lasagne og lasagneplader – Hæld bechamelsauce over øverste lag plader.
Drys evt. med rasp øverst for at få en sprød overflade.
Sæt i ovnen ved 180 grader i ca. 30 minutter. Lasagnen bliver bedst hvis den får lov at hvile i en halv times tid inden servering.
Til salaten snittede jeg spidskålen fint og blandede de øvrige ingredienser i.