Lasagne, til 20 personer

Lækker lasagne – god ret at have stående når spisetiden ikke er helt fast

Ingredienser:

3 kg. oksefars

2 l. vand

1 kg. løg

1 kg. gulerødder

1 selleri hoved

5 fed hvidløg

6 boullionterninger, 3 grøntsags- og 3 oksekød

9 ds. hakket tomat med oregano og basilikum

1000 g. lasagneplader

3 spsk. oregano

1 spsk. timian (tørret)

1 tsk. chilipulver eller flager

Bechamelsovs 

ca. 700 g.  ost (jeg brugte emmentaler)

1,5 liter mælk

2 tsk. peber (Santa Marie pebermix er god her)

2 tsk. salt

Salat

1 – 2  spidskål

2 bakker salat evt. babysalat (200 g.)

5 tomater skåret i både

5 forårsløg skåret i små stykker (det grønne med)

3 rød peber

1 ds. majs

Fremgangsmåde:

Brun  førstkødet og tilsæt resten af ingredienserne. Sellerihovedet skrælles og rives på et rivejern, også gulerødderne rives fint og løgene hakkes.

Kog igennem et kvarters tid og smag til med salt og peber.

Imens laves bechamelsaucen – kog mælken op og tilsæt revet ost og krydderier – når osten er smeltet i den varme mælk er bechamel saucen klar.

Hæld lasagnen ud i 2 bradepander (jeg brugte gastronormer), så der ligger skiftevis lasagne og lasagneplader – Hæld bechamelsauce over øverste lag plader.

Drys evt. med rasp øverst for at få en sprød overflade.

Sæt i ovnen ved 180 grader i ca. 30 minutter. Lasagnen bliver bedst hvis den får lov at hvile i en halv times tid inden servering.

Til salaten snittede jeg spidskålen fint og blandede de øvrige ingredienser i.

 

 

 

 

 

 

Udgivet i Opskrifter til mange. Bogmærk denne opskrift.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>