Denne isdessert har jeg lært at lave af min svigerinde – hun har lavet den til alle vores børns konfirmationer og den er bare god. En rigtig lækker vanilie-flødeis med masser af chokoladestykker i, og så på en skøn mandelbund.
Ingredienser:
2 bunde:
4 æggehvider
150 g. sukker
150 g. mandler (hakkede med skal)
Is:
1 liter fløde
2 spsk. vaniliesukker
5 æggeblommer
50 g. sukker
200 g. hakket hvid chokolade
Fremgangsmåde:
Pisk æggehviderne helt stive og pisk så sukker i. Vend til sidst de hakkede mandler i og fordel æggemassen i springformene (eller 1 stor form). Husk at drysse rasp på bunden af de smurte springforme, så mandelbunden ikke sidder fast efter bagningen.
Bag nu i ca 20 min. ved 180 grader.
Til isblandingen piskes fløden helt stiv. Sukker og vaniliesukker piskes med æggeblommer (pasturiserede) og vendes i flødeskummet. Til sidst vendes det hakkede hvide chokolade i og is-massen fordeles nu ovenpå mandelbundene i springformene.
Sæt i fryser og glæd dig til at spise dem. Pynt evt med kandiserede violer, chokoladespåner eller sølvkugler på toppen, når de er frosset.
Ærgerligt at der ikke startes med at skrive , at det er til to springforme. Havde bagt det hele i en, da jeg længere nede i teksten så, at springformen var blevet til springformeNE.
Beklager, men nu er det rettet. Tak for henvendelsen. Mvh Peter