Tærtedej til 2 tærter

Denne tærtedej – mørdej – er grunddejen til en masse forskellige tærter.

Ingredienser:

350 g. mel

200 g. margarine

1 tsk. vanillesukker

1 stort æg

2 spsk. vand

150 g. sukker

Fremgangsmåde:

Rør den blødgjorte margarine med mel, sukker og vanilliesukker. Når margarinen er godt fordelt i dejen, tilsættes ægget og vandet og dejen røres til den hænger godt sammen – men rør ikke for længe, så bliver tærten sej istedet for sprød.

Hvis den stadig er for tør tilsættes mere vand til den “hænger” godt sammen.

Sæt dejen i køleskab et par timer og dejen er nu klar til tærteformen. Det er iøvrigt den samme dej man bruger til hindbærsnitter.

Udgivet i Bageopskrifter. Bogmærk denne opskrift.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>