Grydebagt grovbrød

Dette brød er en variant af langtidshævet og grydebagt brød – her med lidt grovkorn i – lækkert brød med sprød skorpe

Ingredienser:

800 g. hvedemel

150 g. durummel

75 g. fuldkorns hvedemel

ca. 8 dl vand

1 dl. olie

2 spsk. sukker

1 spsk. salt

15 g. gær – ca. 1/4 pakke

 

Fremgangsmåde:

Rør gær, sukker og salt sammen med  koldt vand og tilsæt derefter de forskellige slags mel og olien – Ælt dejen grundigt – den skal være lidt klistret –  og lad så dejen lad nu dejen står køligt og hæve i 10 – 15 timer.

Kom mel på bordet og ælt her dejen let sammen med mere mel og efterhæv i en time ved stuetemperatur.

Så skal gryden gøres klar til bagning. Det bedste er en metalgryde med låg som kan tåle at komme i ovnen – jeg fandt formen som ses på billedet i Føtex til 130 kr.

Man kan bruge en rugbrødsform, men en gryde er altså bedst.

Gryden kommes i ovnen, som sættes til 250 grader, mens dejen efterhæver.

Når dejen er færdig kommes den i den varme form og låget lægges på og brødet bages en 25 minutter ved de 250 grader. Det er vigtigt at komme den forsigtigt over i gryden så den ikke falder sammen.

Derefter sættes temperaturen ned til 220 grader og låget tages af og der bages videre i et kvarter.

Når brødet er færdigbagt hældes brødet ud af formen og ud på en rist hvor det hviler en halv time inden servering.

Og værsgo – så er der lækkert franskbrød til kaffen.

Udgivet i Bageopskrifter. Bogmærk denne opskrift.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>