Mørbradgryde er en rigtig klassikker – en lækker sammenkogt ret
Ingredienser:
2 mørbrad, ca. 1 kg.
1 dåse koncentreret tomat
200 g. bacontern
3 løg
2 dl. cremefraiche eller fløde
1/2 l. vand
1 boullionterning
salt og peber
Fremgangsmåde:
Skær mørbraderne ud i skiver som på billedet.
Krydr stykkerne med salt og peber og brun på en pande i ca. 50 g. margarine.
Pil løgene og skær i tern – Rens champignon og skær i skiver.
Kom løg, champignon og bacon i en gryde med ca. 50 g. margarine og brun det hele i ca. 10 minutter ved fuld varme.
Kom derefter mørbradstykkerne op i gryden sammen med tomat og vand.
Kog ca. en halv time og så tilsæt creme fraiche eller fløde samt boullionterningen, og kog videre i 10 minutter.
Smag til med salt og peber og lad retten stå og hvile mindst en halv times tid.
Kog den op og den er klar til servering.
Jeg serverede med kartofler og kogte bønner, men ellers er ris også fint.