Tomatboller

Disse boller, som bliver rød/orange og med drys af Læsøsalt og oregano, er meget populære i familien som tilbehør til suppe eller lignende

Ingredienser:

1 dåse hakkede tomater

150 g. fuldkornshvedemel

600 g. mel

1 pk. gær

1 tsk. salt

1 d. olie

Læsø salt og oregano

Fremgangsmåde:

Kom 2/3 af en dåse hakkede eller flåede tomater i en blender og fyld  lunkent vand i til der er 5 dl.

Blend til tomatstykkerne er findelt.

Hæld i en røreskål sammen med gær, salt, fuldkorns hvedemel og olie og rør til gæren er opløst.

Tilsæt så hvedemelet og ælt igennem. Hvis du syntes at dejen er for klistret, kan der tilsættes mere mel, men pas på dejen ikke bliver for tør. Ælt endelig rigtig længe – jo længere tid jo luftigere boller.

Sæt til hævning i en halv times tid. Når dejen er hævet slåes den ned og bollerne formes. Jeg bruger dem tit som tilbehør til mad eller suppe – derfor laver jeg dem ret små (som på nederste billede) .

Pensl med æg og drys med Læsøsalt – eller anden flagesalt – og med oregano.

Efterhæv en halv times tid – pensl med æg – og bag i 10-15 minutter ved 200 grader.

 

 

Udgivet i Bageopskrifter. Bogmærk denne opskrift.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>