Disse tomatboller som er rødlige /orange og med salt og oregano er rigtig gode som tilbehør til supper eller lignende.
Ingredienser:
200 g. fuldkornshvedemel
2 kg. hvedemel
1 pk. gær
1 spsk. salt
1 d. olie
Læsø salt og oregano
Fremgangsmåde:
Kom en dåse hakkede eller flåede tomater i en blender og fyld lunkent vand i til der er 1,2 l.
Blend til tomatstykkerne er findelt.
Hæld i en røreskål sammen med gær, salt, fuldkorns hvedemel og olie og rør til gæren er opløst.
Tilsæt så hvedemelet og ælt igennem. Hvis du syntes at dejen er for klistret, kan der tilsættes mere mel, men pas på dejen ikke bliver for tør. Ælt endelig rigtig længe – jo længere tid jo luftigere boller.
Sæt til hævning i en halv times tid. Når dejen er hævet slåes den ned og bollerne formes. Jeg bruger dem tit som tilbehør til mad eller suppe – derfor laver jeg dem ret små (som på nederste billede) så der bliver 100 af portionen.
Pensl med æg og drys med Læsøsalt – eller anden flagesalt – og med oregano.
Efterhæv en halv times tid – pensl med æg – og bag i 10-15 minutter ved 200 grader.