Citronfromage – 1 stor skål

Dejlig klassisk dessert – med en dejlig frisk smag af citron

Ingredienser:

5 past. æggeblommer

3 past. æggehvider

200 g. sukker

6 blade husblas

revet skal af 2 citroner

saft fra 2 citroner (ca. 1 dl.)

4 dl. fløde

Fremgangsmåde:

Læg husblasbladene i en skål vand i mindst 5 minutter.

Pisk æggeblommer og sukker grundigt til det bliver næsten hvidt.

Riv citronskaller af de 2 citroner og kom i æggeblandingen.

Pres saften af de 2 citroner og lun saften i en kasserolle. Læg de udblødte husblas i saften og rør til husblassen er opløst – man må gerne varme lidt for at få det helt opløst.

Pisk æggehviderne helt stive og pisk ligeledes fløden til flødeskum.

Rør æggehviderne, flødeskummet og citronsaften (med husblas) i æggeblandingen – rør grundigt igennem med en grydeske eller lign. – det skal ikke piskes sammen.

Hæld nu fromagen op i en pæn skål og lad fromagen stive en 3 – 4 timer eller mere og pynt med flødeskums toppe.

 

Udgivet i Dessertopskrifter. Bogmærk denne opskrift.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>