Dejlig klassisk dessert – med en dejlig frisk smag af citron
Ingredienser:
5 past. æggeblommer
200 g. sukker
6 blade husblas
revet skal af 2 citroner
saft fra 2 citroner (ca. 1 dl.)
4 dl. fløde
Fremgangsmåde:
Læg husblasbladene i en skål vand i mindst 5 minutter.
Pisk æggeblommer og sukker grundigt til det bliver næsten hvidt.
Riv citronskaller af de 2 citroner og kom i æggeblandingen.
Pres saften af de 2 citroner og lun saften i en kasserolle. Læg de udblødte husblas i saften og rør til husblassen er opløst – man må gerne varme lidt for at få det helt opløst.
Pisk æggehviderne helt stive og pisk ligeledes fløden til flødeskum.
Rør æggehviderne, flødeskummet og citronsaften (med husblas) i æggeblandingen – rør grundigt igennem med en grydeske eller lign. – det skal ikke piskes sammen.
Hæld nu fromagen op i en pæn skål og lad fromagen stive en 3 – 4 timer eller mere og pynt med flødeskums toppe.