Dejlig kanelstang med vaniliecreme i og nødder på – med inspiration fra opskrift i Familiejournalen
Ingredienser:
Dej:
50 g. gær
3 dl. mælk
2 æg
3 spsk. sukker
1 tsk. salt
1 tsk. kardemomme
ca. 500 g. mel
Vaniliecreme:
2 æggeblommer
2 spsk. sukker
1 spsk. maizena
3 dl. mælk
1spsk. vaniliesukker
Remonce:
200 g. blødgjort margarine
200 g. brun farin
4 spsk. kanel
Fremgangsmåde:
Lav først vaniliecremen ved at blande ingredienserne og koge til det er tyknet – sæt derefter i køleskab til afkøling.
Lav remoncen (fyldet) ved at blande det blødgjorte margarine med farin og kanel.
Lav nu dejen – lun mælken i en gryde til det er lidt varmere end lunkent og rør gær i.
Tilsæt de andre ingredienser og ælt grundigt – helst mellem 5 og 10 minutter til dejen bliver blank og din. Der er mel nok i når dejen lige præcis ikke hænger i fingrene.
Lad dejen hæve lunt i en halv time.
Del dejen i 2 dele og rul hver ud som på billedet – fordel halvdelen og remoncen og cremen på hver.
Rul sammen i en rulle og tryk hver stang lidt flad – klip op i siderne som på billedet og tryk lidt sammen igen.
Pensl med æg og kom ca. 50 g. hakkede nødder på hver stang og bag i 20 minutter ved 200 grader.
Da der er klippet “hul” i stangen løber en af fyldet ud under bagningen, så næste gang jeg bager den vil jeg prøve at finde en aflang form at bage i for at undgå det.
Men eller blev stangen rigtig vellykket.