Kanelstang med creme, 2 stk

Dejlig kanelstang med vaniliecreme i og nødder på – med inspiration fra opskrift i Familiejournalen

Ingredienser:

Dej:

Remonce og creme fordeles på dejen

50 g. gær

3 dl. mælk

2 æg

3 spsk. sukker

1 tsk. salt

1 tsk. kardemomme

ca. 500 g. mel

Vaniliecreme:

2 æggeblommer

2 spsk. sukker

Dejen klippes i siderne og trykkes lidt flad

1 spsk. maizena

3 dl. mælk

1spsk. vaniliesukker

Remonce:

200 g. blødgjort margarine

200 g. brun farin

4 spsk. kanel

Fremgangsmåde:

Lav først vaniliecremen ved at blande ingredienserne og koge til det er tyknet – sæt derefter i køleskab til afkøling.

Lav remoncen (fyldet) ved at blande det blødgjorte margarine med farin og kanel.

Lav nu dejen – lun mælken i en gryde til det er lidt varmere end lunkent og rør gær i.

Tilsæt de andre ingredienser og ælt grundigt – helst mellem 5 og 10 minutter til dejen bliver blank og din. Der er mel nok i når dejen lige præcis ikke hænger i fingrene.

Lad dejen hæve lunt i en halv time.

Del dejen i 2 dele og rul hver ud som på billedet – fordel halvdelen og remoncen og cremen på hver.

Rul sammen i en rulle og tryk hver stang lidt flad – klip op i siderne som på billedet og tryk lidt sammen igen.

Pensl med æg og kom ca. 50 g. hakkede nødder på hver stang og bag i 20 minutter ved 200 grader.

Da der er klippet “hul” i stangen løber en af fyldet ud under bagningen, så næste gang jeg bager den vil jeg prøve at finde en aflang form at bage i for at undgå det.

Men eller blev stangen rigtig vellykket.

Udgivet i Bageopskrifter. Bogmærk denne opskrift.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>