Jordbærene får en rigtig lækker frisk smag, når der kommes hyldeblomster i marmeladen – man har lige 14 dage hvor der både er friske jordbær og hyld i blomst.
Ingredienser:
2 bakker jordbær (ca. 800 g. renset)
1 dl. vand
500 g. syltesukker.
Fremgangsmåde:
Rens jordbærene og skær i halve – kog sammen med vand i ca. 15 minutter.
Skyl hyldeblomsterne grundigt og pil blomsterne og fra stænglerne.
Brug kun 2 klaser hyld, hvis du ikke er meget vild med smagen, da hyldeblomster giver meget smag.
Kom hylden sammen med jordbær og syltesukker og kog igennem i et par minutter og marmeladen er færdig.
Jeg bruger syltesukker da det er utrolig let, men man kan jo også vælge at bruge alm. sukker, atamon og melatin – der står opskrift på melatinpakken.
Kom i rene glas mens det er kogende varmt og kom låg på – så bliver holdbarheden bedst.
Lækker marmelade, den vil jeg prøve når jeg kommer til Danmark. Eventuelt på en nybagt kardemommebolle. Kh. Lea
Det smager rigtig godt til kardemommeboller – god tur.