Jordbær/hyldeblomst marmelade.

Jordbærene får en rigtig lækker frisk smag, når der kommes hyldeblomster i marmeladen – man har lige 14 dage hvor der både er friske jordbær og hyld i blomst.

Ingredienser:

2 bakker jordbær (ca. 800 g. renset)

2 – 3 klaser hyldeblomster

1 dl. vand

500 g. syltesukker.

Fremgangsmåde:

Rens jordbærene og skær i halve – kog sammen med vand i ca. 15 minutter.

Skyl hyldeblomsterne grundigt og pil blomsterne og fra stænglerne.

Brug kun 2 klaser hyld, hvis du ikke er meget vild med smagen, da hyldeblomster giver meget smag.

Kom hylden sammen med jordbær og syltesukker og kog igennem i et par minutter og marmeladen er færdig.

Jeg bruger syltesukker da det er utrolig let, men man kan jo også vælge at bruge alm. sukker, atamon og melatin – der står opskrift på melatinpakken.

Kom i rene glas mens det er kogende varmt og kom låg på – så bliver holdbarheden bedst.

 

 

Udgivet i Bageopskrifter. Bogmærk denne opskrift.

2 svar til Jordbær/hyldeblomst marmelade.

  1. Lea says:

    Lækker marmelade, den vil jeg prøve når jeg kommer til Danmark. Eventuelt på en nybagt kardemommebolle. Kh. Lea

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>