Hjemmelavede flødeboller er ikke helt billige at laven, men de smager bare skønt. Opskriften er lavet ud fra en opskrift på bloggen “Bonisimo”
Ingredienser:
250 g. marcipan til bundene
300 g. overtrækschokolade
3 æggehvider + 2 spsk. sukker til fyldet
60 g. vand
150 g. sukker
80 g. glucosesirup
1 tsk. vaniliesukker
2 tsk. lakridspulver til halvdelen af flødebollerne
Fremgangsmåde:
Marcipanen rulles ud på et brod som er drysset med flormelis – rul til ca. 3 mm. tykkelse og stik ud til flødebolle bunde med en lille kop.
Pensl bundene med smeltet chokolade på oversiden og sæt dem koldt til chokoladen er størknet.
Pisk æggehviderne med de 2 spsk. sukker til æggehviderne er helt stive.
Kom vand, sukker, glucosesirup samt vanilliesukker i en gryde og varm op til 117 grader og hæld langsomt over æggehviderne mens der piskes.
Når hele sukkerlagen er pisket i, piskes der i endnu 10 minutter, til massen er blevet meget mere stiv.
Kom fyldet i en sprøjtepose og sprøjt på bundene som på billedet.
Med en kniv, spartel eller ske fordeles smeltet overtrækschokolade over flødebollerne og de er nu færdige.
Nederste billede herunder er af en ikke helt perfekt form, men øvelse gør mester – og i øvrigt smagte de alle rigtig godt.
Jeg piskede 3 tsk. lakridspulver i halvdelen af fyldet, så halvdelen blev lakrids flødeboller – rigtig lækkert.