Hjemmelavede flødeboller, ca. 15 stk

Hjemmelavede flødeboller er ikke helt billige at laven, men de smager bare skønt. Opskriften er lavet ud fra en opskrift på bloggen “Bonisimo”

Ingredienser:

Fyldet er pisket helt stift

250 g. marcipan til bundene

300 g. overtrækschokolade

3 æggehvider + 2 spsk. sukker til fyldet

60 g. vand

150 g. sukker

80 g. glucosesirup

1 tsk. vaniliesukker

2 tsk. lakridspulver til halvdelen af flødebollerne

Fremgangsmåde:

Marcipan rullet ud og stukket ud med en lille kop

Marcipanen rulles ud på et brod som er drysset med flormelis – rul til ca. 3 mm. tykkelse og stik ud til flødebolle bunde med en lille kop.

Pensl bundene med smeltet chokolade på oversiden og sæt dem koldt til chokoladen er størknet.

Pisk æggehviderne med de 2 spsk. sukker til æggehviderne er helt stive.

Kom vand, sukker, glucosesirup samt vanilliesukker i en gryde og varm op til 117 grader og hæld langsomt over æggehviderne mens der piskes.

Når hele sukkerlagen er pisket i, piskes der i endnu 10 minutter, til massen er blevet meget mere stiv.

Fyldet sprøjtet ud på marcipanbundene

Kom fyldet i en sprøjtepose og sprøjt på bundene som på billedet.

Med en kniv, spartel eller ske fordeles smeltet overtrækschokolade over flødebollerne og de er nu færdige.

Nederste billede herunder er af en ikke helt perfekt form, men øvelse gør mester – og i øvrigt smagte de alle rigtig godt.

Jeg piskede 3 tsk. lakridspulver i halvdelen af fyldet, så halvdelen blev lakrids flødeboller – rigtig lækkert.

 

 

 

Udgivet i Bageopskrifter, Dessertopskrifter. Bogmærk denne opskrift.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>