En rigtig dansk traditionel ret – jeg har ikke mødt nogle som ikke kunne lide boller i karry.
Ingredienser:
2 løg
ca. 50 g. mel
2 æg
1 tsk. salt
peber
evt. lidt vand
Fremgangsmåde:
Riv løgene fint og tilsæt de andre ingredienser og rør godt igennem og lad farsen stå en times tid.
Kog 1 1/2 l. vand i den stor gryde og tilsæt en okse kraftterning.
Sluk for vandet og form boller med en stor theske og kom i vandet. Dyp theskeen i vandet mellem hver bolle.
Tænd igen for vandet og kog ved lavt blus i 15 minutter.
Lav karrysaucen ved at smelte 50 g. margarine i en gryde og kom 1 stor tsk. karry ved (ca. 30 g.). Lad karryen bruse op i margarinen og tilsæt 2 spsk. mel og rør sammen.
Tilsæt 1/2 l. af kogevandet fra bollerne og kog igennem – kom mere kogevand ved til man er tilfreds med saucens tykkelse.
Kom bollerne ned i karrysaucen og kog let igennem. Lad nu gerne retten står en halv times tid og giv et kort opkog inden serveringen.
Jeg serverede med vilde ris fra Rema1000