Boller i Karry, 4 personer

En rigtig dansk traditionel ret – jeg har ikke mødt nogle som ikke kunne lide boller i karry.

 

Ingredienser:

500 g. kalv/flæskefars1.1

2 løg

ca. 50 g. mel

2 æg

1 tsk. salt

peber

evt. lidt vand

Fremgangsmåde:

Riv løgene fint og tilsæt de andre ingredienser og rør godt igennem og lad farsen stå en 2.2times tid.

Kog 1 1/2 l. vand i den stor gryde og tilsæt en okse kraftterning.

Sluk for vandet og form boller med en stor theske og kom i vandet. Dyp theskeen i vandet mellem hver bolle.

Tænd igen for vandet og kog ved lavt blus i 15 minutter.

Lav karrysaucen ved at smelte 50 g. margarine i en gryde og kom 1 stor tsk. karry ved (ca. 30 g.). Lad karryen bruse op i margarinen og tilsæt 2 spsk. mel og rør sammen.

Tilsæt 1/2 l. af kogevandet fra bollerne og kog igennem – kom mere kogevand ved til man er tilfreds med saucens tykkelse.

Kom bollerne ned i karrysaucen og kog let igennem. Lad nu gerne retten står en halv times tid og giv et kort opkog inden serveringen.

Jeg serverede med vilde ris fra Rema1000

3.3

Udgivet i Madopskrifter. Bogmærk denne opskrift.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>