Lækker dessertkage med citron og pyntet lavendel flødeskum.
Ingredienser:
Kage
200 gr. sukker
3 æg
175 gr. hvedemel
½ + ½ dl friskpresset citronsaft
50 gr. pinjekerner
Flormelis til pynt
Lavendelflødeskum
3 tsk tørret lavendel (eller tilsvarende frisk)
2 spsk boysenbær marmelade eller lign.
2 ½ dl flødeskum
evt. friske lavendelblomster
Fremgangsmåde:
Knus lavendlerne og lad dem trække i marmeladen, mens kagen laves.
Rist pinjekernerne på en tør pande og afkøl dem.
Pisk smør og sukker grundigt med æggene.
Tilsæt en ½ dl citronsaft og de øvrige ingredienser og pisk hurtigt sammen. Hæld dejen i en smurt og form (som på billedet) og bag i 40-45 minutter ved 160 grader.
Når kagen er kølet af pensles ½ dl citronsaft over.
Pisk nu fløden og bland med marmelade/lavendel og der er klar til servering.