Citronkage med lavendelskum

Lækker dessertkage med citron og pyntet lavendel flødeskum.

Ingredienser:

Kage 

100 gr. blødt smør1.1

200 gr. sukker

3 æg

175 gr. hvedemel

½ + ½ dl friskpresset citronsaft

50 gr. pinjekerner

Flormelis til pynt

 

Lavendelflødeskum

3 tsk tørret lavendel (eller tilsvarende frisk)2.2

2 spsk boysenbær marmelade eller lign.

2 ½ dl flødeskum

evt. friske lavendelblomster

Fremgangsmåde:

Knus lavendlerne og lad dem trække i marmeladen, mens kagen laves.
Rist pinjekernerne på en tør pande og afkøl dem.

Pisk smør og sukker grundigt med æggene.

Tilsæt en ½ dl citronsaft og de øvrige ingredienser og pisk hurtigt sammen. Hæld dejen i en smurt og form (som på billedet) og bag i 40-45 minutter ved 160 grader.

Når kagen er kølet af pensles  ½ dl citronsaft over.

Pisk nu fløden og bland med marmelade/lavendel og der er klar til servering.

6.6

Udgivet i Bageopskrifter. Bogmærk denne opskrift.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>