Jeg laver ofte flere slags bagværk af den samme dej – her er det en bløddej som bliver til en kringle, en plade kanelsnegle og tre boller.
Ingredienser:
200 g. margarine
2 æg
50 g. gær
1 tsk. salt
5 dl. mælk
ca. 500 g. mel
1 tsk. kardemomme
Kringlefyld:
150 g. margarine
150 g. sukker
1 spsk. kanel
1 spsk. kagecreme pulver, bagefast
lidt nødder, rosiner og marcipan efter smag.
Fremgangsmåde:
Smelt margarinen i en gryde og tilsæt mælk. Varm videre til blandingen er godt lunken.
Hæld i en røreskål – jeg bruger min uundværlige røremaskine – og tilsæt æg, sukker, salt, gær og halvdelen af melet og rør grundigt sammen.
Tilsæt så resten af melet og ælt rigtig grundigt sammen – jeg lader røremaskinen køre mindst 10 minutter. Tilsæt evt. mere mel så dejen lige præcis klistrer lidt til fingrene.
Smelt margarinen i en gryde og bland sukker, kagecreme og kanel i til kringlefyld (remonce) og remoncen på dejen. Bagecremen kommer i for at hindre fyldet i at løbe ud under bagningen.
Kom evt. nødder, marcipan eller rosiner i som ekstra lækkert fyld.
Lad dejen hæve en halv times tid og ælt den kort sammen igen. Tag ca. 1/2 af dejen og form til en kringle (Klik her for fremgangsmåde) og rul den sidste 1/2 ud til kanelsnegle (Klik her for fremgangsmåde).
Da jeg fik lidt dej tilovers blev det også til 3 boller.
Bagværket hæve et kvarters tid og pensl så med et sammenpisket æg.
Forsæt hævningen i 20 – 30 minutter mere og sæt så pladerne i en forvarmet ovn ved 200 grader. Sneglene og bollerne skal have ca. 15 minutter, mens kringlen skal have ca. 10 minutter mere.