Opskriften som jeg har fået af min datter og svigersøn, er meget frisk og smager skønt. Den hjemmelavede marengsbund er helt anderledes lækker en dem man kan købe færdiglavet.
Ingredienser:
250 g. sukker
1 tsk. edike
100 g. hakkede nødder
50 g. chokolade
Fremgangsmåde:
Pisk æggehviderne helt stive og kom sukker i – lidt ad gangen – under fortsat piskning.
Pisk til sukkeret er helt opløst og pisk så eddiken i.’
Vend mandler og chokoladen forsigtig i.
Nu er marengsdejen færdig – den lægges på et stykke bagepapir som på billedet og bage i ca. 2 timer ved 150 grader.
Marengsen fyldes med vanilieis og bær saucen hældes over som på billedet herunder.
Bærsaucen er lavet af 300 g. frosne hindbær som koges med 50 g. sukker. Evt. kan man jævne den med lidt maizena rørt op i koldt vand.