Gammeldags æblekage, 1 skål

Lækker gammeldags æblekage med hjemmelavet rasp.

Ingredienser:

1o æbler

2 tsk. vaniliesukker

1/2 kop sukker

1 kop vands

Æblekage rasp

75 g. tvebakker

1/2 kop sukker

50 g. margarine.

Pynt

1/2 l. piskefløde

lidt chokolade – revet eller som spåner

Fremgangsmåde:

Skræl æblerne og skær i mindre stykker. Kog med vand og sukker til æblerne er møre – et kvarters tid. Smag til om der skal mere sukker i hvis det er meget sure æbler.

Sæt æblemosen til afkøling mens raspen laves.

Knus tvebakkerne i en pose med en kagerulle og rist på panden med sukker og margarine til blandingen bliver gylden (som på billedet). Husk at røre hele tiden så det ikke brænder på.

Når æblemosen og raspen er blevet afkølet. lægges et lag æblemos i en skål – derover et lag rasp – så æblemos og rasp igen. Slut af med flødeskum og pynt med chokoladespåner.

Udgivet i Bageopskrifter, Dessertopskrifter. Bogmærk denne opskrift.

1 svar til Gammeldags æblekage, 1 skål

  1. Gitte says:

    Ikke noget bedere end en dejlig kold efterårs Æblekage. Den ser rigtig flot ud :)

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>