Birthes norske klejner , 30 stk.

Denne opskrift på gær klejner har jeg fået af en god nabo og de er virkelig bløde og lækre

Ingredienser:

ca. 250 g. mel

100 g. margarine

50 g. gær

50 g. sukker

1 æg

1 dl. mælk

3 tsk. kardemomme

 

Fremgangsmåde:

Smelt margarinen i en gryde og tilsæt mælken – rør sammen med gær, æg og sukker.

Rør mel og kardemomme i – der skal så meget mel i at dejen ikke klistrer, men den må heller ikke være for tør. Ælt dejen grundigt.

Lad dejen hæve en time og rul ud i ca. 2 mm. (som på billedet) tykkelse og skær ud med en klejnespore som på billedet – form klejnerne og så er de klar til kogning.

Kom 1 1/2 liter olie i en stor gryde og varm olien.

Den er varm nok når den syder omkring en tændstik.

Kog nu klejnerne i ca 2 minutter på hver side til de er lysebrune som på billedet.

Læg de nybagte klejner på en bagerist for at dryppe af og køle.

Når de er kolde pyntes de med glasur som er blandet med citron eller rom essens.

 

Udgivet i Bageopskrifter. Bogmærk denne opskrift.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>