Tyrkisk kød-linsesuppe, 30 personer

En rigtig kraftig vintersuppe – lækker og velsmagende efter en dag ude i kulden

Ingredienser:

10 løg

15 fed hvidløg

1,5 kg. oksefars

5 ds. hakkede flåede tomater

3 spsk. paprika

8 l. vand

16 grøntsagsboullion terninger

1 kg. røde linser

1/2  - 1 l. fløde

evt. 1 lille spsk. tørret chili

salt og peber

Fremgangsmåde:

Brun oksefars og hakkede løg og hvidløg og tilsæt resten af ingredienserne undtagen fløde.

Kog suppen igennem i et kvarters tid og lad den stå og hvile en halv time.

Kog op igen og suppen er klar til servering. Jeg serverede med tomatboller.

Udgivet i Opskrifter til mange. Bogmærk denne opskrift.

5 svar til Tyrkisk kød-linsesuppe, 30 personer

  1. vivi engholm says:

    P.S En lille “morsom” sidebemærkning: jeg ville ikke skrive før, at jeg tænkte det var en glimrende suppe at tage med til arrangementer ovre i kirken, men da jeg kiggede efter spændende ting på din side, så jeg pludselig det pudsige, at du havde opskrifter til lige præcis menighedsarrangementer (-:

    • Peter says:

      Tak – godt du kan bruge nogle af opskrifterne til menighedsarrangementer – jeg vil anbefale de røde tomatboller – de er meget populære hos os. mvh peter

  2. Sanne Tofte says:

    Skal der bruges 2*½L fløde? eller er det en tastefejl?

    • Peter says:

      Hej og tak for dit opmærksomme bilk – der skal godt nok ikke stå fløde 2 steder, så jeg nu har skrevet 1/2 til 1 l. fløde et sted. Jeg er lidt vild med fløde i supper, men man kan selvfølgelig undlade det eller bruge mælk – men fløde er nu godt og giver en god konsistens.

      Med venlig hilsen Peter

      • Sanne Tofte says:

        Jeg satsede, og tænkte at det nok var en fejl.
        Det blev en super god suppe. Tak for en god opskrift.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>