En rigtig kraftig vintersuppe – lækker og velsmagende efter en dag ude i kulden
Ingredienser:
10 løg
15 fed hvidløg
1,5 kg. oksefars
5 ds. hakkede flåede tomater
3 spsk. paprika
8 l. vand
16 grøntsagsboullion terninger
1 kg. røde linser
1/2 - 1 l. fløde
evt. 1 lille spsk. tørret chili
salt og peber
Fremgangsmåde:
Brun oksefars og hakkede løg og hvidløg og tilsæt resten af ingredienserne undtagen fløde.
Kog suppen igennem i et kvarters tid og lad den stå og hvile en halv time.
Kog op igen og suppen er klar til servering. Jeg serverede med tomatboller.
P.S En lille “morsom” sidebemærkning: jeg ville ikke skrive før, at jeg tænkte det var en glimrende suppe at tage med til arrangementer ovre i kirken, men da jeg kiggede efter spændende ting på din side, så jeg pludselig det pudsige, at du havde opskrifter til lige præcis menighedsarrangementer (-:
Tak – godt du kan bruge nogle af opskrifterne til menighedsarrangementer – jeg vil anbefale de røde tomatboller – de er meget populære hos os. mvh peter
Skal der bruges 2*½L fløde? eller er det en tastefejl?
Hej og tak for dit opmærksomme bilk – der skal godt nok ikke stå fløde 2 steder, så jeg nu har skrevet 1/2 til 1 l. fløde et sted. Jeg er lidt vild med fløde i supper, men man kan selvfølgelig undlade det eller bruge mælk – men fløde er nu godt og giver en god konsistens.
Med venlig hilsen Peter
Jeg satsede, og tænkte at det nok var en fejl.
Det blev en super god suppe. Tak for en god opskrift.